Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Oefenfaciliteiten

Op Golfbaan Hitland vind je diverse gratis oefenfaciliteiten. Met een driving-range, chipping-green, putting-green, oefenbunker en 9 holes par 3 baan kun je uitstekend bij ons terecht om je golfspel te verbeteren!

Driving Range

De driving-range bevindt zich achter het gebouw van Golfplaza Hitland en heeft 40 afslagplaatsen, waarvan 20 overdekt. De driving-range is geheel verlicht, dus ook 's avonds kun je bij

ons terecht om een balletje te slaan (tijdens openingstijden). Bij de driving-range staat een ballenautomaat waar je te allen tijde gebruik van kunt maken. Je kunt voor €2,75 een mandje van 50 golfballen krijgen, en deze contactloos betalen op de ballenautomaat. Voor een dagticket en/of ballensleutel kun je terecht bij de receptie van Golfbaan Hitland (gedurende openingstijden). Meer informatie over alle tarieven voor de ballenautomaat vind je hier.

Chipping- en putting-green

Op de chipping-green oefen je de chipslag. Chippen gebeurt rond de green en is meestal een slag tussen de 1 en 20 meter. Bij langere afstanden spreek je van de pitchslag, oftewel pitchen. Op de putting-green oefen je de slag waarmee de bal in de hole geput wordt. Zowel de chipping-green als de putting-green worden vaak gebruikt om even op te warmen voordat de 9 holes of 18 holes ronde gespeeld gaat worden. De chipping-green en putting-greens zijn vrijwel altijd geopend en iedereen mag er vrij gebruik van maken. De chipping-green bevindt zich voor de driving-range. De eerste putting-green vind je voor hole 1 van de par 3 baan en de tweede putting-green direct naast het golfhuis.

Oefenbunker

Naast de chipping-green ligt een oefenbunker. Hierbij is het de bedoeling dat de bal uit de bunker geslagen wordt. Bij deze vrij diepe bunker vormt dit zeker voor de beginnende golfer een uitdaging.

9 Holes par 3 "oefenbaan"

Speciaal voor de beginnende golfers heeft Golfbaan Hitland een 9 holes par 3 baan. Naast een oefenbaan voor beginners is deze baan ook voor gevorderde golfers een uitdaging. De 9 holes par 3 baan kan je zelfstandig lopen nadat je baanpermissie voor de par 3 baan hebt gehaald, oftewel cursusstap 1. Hier lees je meer over de eerste cursusstap.